Verhaalblog: Het avontuur van Frank en een nieuw begin met zonnepanelen

Maak kennis met Frank. Frank is een 28 jarige IT-specialist en woont sinds een maand samen met zijn vrouw Lisette, en hun konijnen Knappie en Flappie in het mooie Assen. 

Frank en Lisette leren elkaar op de middelbare school en het was liefde op het eerste gezicht. Na een paar jaar daten en avonturen beleven besluiten ze de volgende stap te zetten en te gaan trouwen. En alsof het lot met hen samen speelt, komt er een prachtige kans op hun pad: hun eigen droomhuis.

Het is een knus huisje met een tuin vol bloemen en een zonnig dak dat smeekt om gevuld te worden met zonnepanelen. Frank en Lisette weten zeker dat dit een teken is van een stralende toekomst.

Zo gezegd, zo gedaan. Frank start een online onderzoek naar de aanbieders in de buurt. Hij komt uiteindelijk uit bij GewoonZon. Na zijn offerteaanvraag en zijn gesprek met 1 van de adviseurs is hij er over uit. Dit is de partij waar hij mee in zee wil gaan.Hij krijgt nog als tip mee om een lening aan te vragen via het warmtefonds. Een gouden tip, want dit is ook snel geregeld, zo houden ze geld over voor de leuke dingen in het leven.

De dag van de installatie

Daar komen ze hoor, de toppers van GewoonZon. Ze maken kennis met Frank en aaien de koppies van Knappie en Flappie die nieuwsgierig rondsnuffelen. Frank zet een lekkere bak koffie voor de heren die vervolgens aan de slag gaan.
Terwijl de koffie pruttelt, gaan de heren aan de slag met de installatie van de zonnepanelen. Ze zijn goed voorbereid en hebben alle benodigde apparatuur en materialen bij zich. Met vakmanschap en precisie monteren ze de panelen op het zonnige dak.

Tijdens het installatieproces beantwoorden de installateurs vriendelijk alle vragen die Frank heeft over het zonnedaksysteem. Ze leggen geduldig uit hoe de panelen werken, hoeveel energie ze kunnen verwachten op te wekken en hoe ze kunnen profiteren van de Salderingsregeling. Frank is onder de indruk van hun expertise en voelt zich gerustgesteld door hun professionele aanpak.

Na een paar uur van hard werken en gezelligheid is de installatie voltooid. De heren van GewoonZon controleren zorgvuldig alles om er zeker van te zijn dat het systeem perfect werkt. Frank is opgetogen als hij ziet hoe de zonnepanelen glinsteren in de zon, klaar om duurzame energie op te wekken voor hun huis. 

Een jaar later

Een jaar later, terwijl het gezin van Frank en Lisette zich verder uitbreidt met de komst van hun kersverse zoon, is het leven gevuld met geluk en vreugde. Het knusse huisje in Assen is een thuis geworden, gevuld met liefde en warmte, en de zonnepanelen op het dak hebben een belangrijke rol gespeeld in hun gelukkige leven.

Dan ontvangt Frank de langverwachte jaarrekening van de energiemaatschappij. Hij opent de envelop met opwinding en nieuwsgierigheid. Zijn ogen lichten op als hij ziet wat erin staat. De energierekening is aanzienlijk lager dan hij had verwacht. Een glimlach ontstaat op zijn lippen als hij beseft hoeveel geld ze hebben bespaard dankzij de zonnepanelen op hun dak.

Frank gaat zitten aan de keukentafel en neemt de tijd om de jaarrekening door te nemen. Hij ziet dat de energie die ze hebben opgewekt en teruggeleverd aan het net, is afgetrokken van hun verbruik. Dit betekent dat ze hebben kunnen profiteren van de Salderingsregeling, waardoor ze alleen betalen voor de netto-energie die ze hebben afgenomen.

Frank, Lisette, baby Aaron, Knappie en Flappie leefden nog allemaal lang (nou Knappie en Flappie iets minder lang dan) gelukkig en duurzaam!

Meest beoordeelde installateur in Noord-Nederland

Bereikbaar tot 17:00

© 2024 GewoonZon door RocketCare.nl