Chat with us, powered by LiveChat

Wat zijn echt goede zonnepanelen?

Wat zijn goede zonnepanelen? Dit is ongetwijfeld één van de eerste vragen die je, je zal stellen wanneer je van plan bent om over te gaan tot het aankopen van een zonnepaneleninstallatie. Door de jaren heen is het aanbod op de markt aanzienlijk toegenomen. Eén van de gevolgen hiervan is dat veel potentiële kopers door de bomen het bos niet meer zien. 

Hier bij GewoonZon staan we er garant voor dat elke zonnepaneleninstallatie die we leveren beschikt over de best mogelijke kwaliteit. Hoe we dat precies kunnen garanderen en waar we allemaal rekening mee houden bij het selecteren van de systemen? Dat kom je te weten in dit interessante artikel. 

Zonnepanelen vergelijken? Hou rekening met de keurmerken!

Eén van de zaken waar je altijd op zal willen letten bij zonnepanelen vergelijken heeft te maken met het keurmerk of certificaat waar de installatie van je keuze over beschikt. Op vlak van certificaten is het zo dat we een onderscheid maken tussen (onder meer) de volgende: 

Het RoHS keurmerk

In eerste instantie is er het RoHS keurmerk. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de zonnepanelen installatie aan alle wettelijke richtlijnen weet te voldoen. Bovendien geeft dit keurmerk ook aan dat de zonnepanelen veilig zijn in gebruik omdat ze geen gevaarlijke stoffen bevatten. 

Het TÜV-ID keurmerk

Dit is een Duits keurmerk welke aangeeft dat de zonnepanelen veilig zijn en over een optimale kwaliteit beschikken. Alleen voor de beste zonnepanelen installaties die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze over het TÜV-keurmerk beschikken.

Het IEC-certificaat

Het IEC-certificaat maakt duidelijk dat zonnepanelen over een zeer duurzaam karakter beschikken evenals betrouwbaar zijn en goed opgewassen zijn tegen de diverse weersomstandigheden.

Welk vermogen hebben de beste zonnepanelen?

Om de vraag “wat zijn goede zonnepanelen” precies te kunnen beantwoorden moet er ook rekening worden gehouden met het vermogen waar de installatie over moet beschikken. Het is wat dit betreft vooral van belang dat het vermogen van de installatie is afgestemd op jouw persoonlijke elektriciteitsverbruik. Een installatie beschikkend over een te klein vermogen kan de elektriciteitsbehoefte waarover je beschikt immers niet dekken. Heeft de installatie een te groot vermogen? Dan heeft dat als gevolg dat een significant deel van de opgewekte stroom niet kan worden benut. Over welk vermogen zonnepanelen precies dienen te beschikken is dus in de praktijk altijd afhankelijk van het persoonlijke energieverbruik waarover je beschikt. 

Goede zonnepanelen: hoeveel rendement kan je verwachten?

Het rendement dat je kan verwachten van goede zonnepanelen ligt doorgaans tussen de 15 en 22 procent. Dit betekent dat het zonnepaneel in kwestie erin slaagt om tussen de 15 en 22 procent van het zonlicht dat ze opvangt om te zetten in elektrische energie. 

Op welk rendement je precies kan rekenen is afhankelijk van het type zonnecellen waarvan sprake is evenals van de temperatuur van het paneel. Des te hoger de temperatuur is gelegen, des te lager het rendement zal uitvallen. Voor zonnecellen geldt dat ze het meest efficiënt werken bij een temperatuur welke is gelegen rond de 25 graden Celsius. 

De koeling van de panelen gebeurt deels op natuurlijke wijze door de wind. De keuze voor hybride zonnepanelen brengt op dit vlak nog extra voordelen met zich mee. De vloeistof welke zich in de collector bevindt zorgt immers voor een meer effectieve koeling van de panelen. 

De belangrijkste aandachtspunten voor de beste PV panelen

Wil je graag de beste PV panelen of zonnepanelen op de markt aan kunnen kopen? Dan zijn er wel een aantal aandachtspunten waar je bij stil zal willen blijven staan. De bovenstaande informatie heeft je op dit vlak reeds heel wat wijzer gemaakt. Dit gezegd hebbende zijn er ook nog andere factoren die een niet onbelangrijke rol spelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Het type zonnepaneel waar je voor kiest;
  • Het merk van het zonnepaneel dat je wenst aan te kopen;
  • De garantieregeling waarvan sprake is; 

Bij GewoonZon houden we bij het samenstellen van de pakketten rekening met al deze verschillende factoren zoals het voorkomen van energieverlies (overdimensionering). Alleen op deze manier ben je verzekerd van een allround kwalitatieve zonnepanelen installatie die perfect alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Op welke garantie kan je rekenen bij de beste zonnepanelen?

Wanneer fabrikanten vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun zonnepanelen kan er worden vastgesteld dat ze niet bang zijn om daar uitstekende garantievoorwaarden aan te verbinden. De garantie die wordt geboden op zonnepanelen bestaat in de praktijk eigenlijk in drie verschillende vormen. We maken hierbij een onderscheid tussen:

  1. De fabrieksgarantie;
  2. De vermogensgarantie;
  3. De garantie op de installatie zelf; 

De meeste merken voorzien een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar op zonnepanelen. Dit gezegd hebbende geven de meest kwalitatieve merken een garantie oplopend tot wel 25 jaar of nog langer. De kwaliteit waar je bij zo’n installaties op kan rekenen mag dan ook duidelijk zijn. 

Zonnepanelen staan er verder om bekend aan vermogen te verliezen naarmate ze ouder worden. Het merendeel van de fabrikanten bieden dan ook een vermogensgarantie aan van 80 procent van het vermogen over een periode van 20 tot 25 jaar. Voor bepaalde fabrikanten geldt echter dat ze een hoger percentage hanteren of dat ze de vermogensgarantie aanbieden voor een (nog) langere periode. Ook dit geeft duidelijk de kwaliteit aan die je kan verwachten van je installatie. 

Garantie op de installatie

Uiteraard is het zo dat je bij het aankopen van goede zonnepanelen ook kan rekenen op een garantie op de installatie. Voor alle installateurs geldt dat ze een garantie geven op de uitgevoerde werken. Deze garantie varieert afhankelijk van de installateur en is doorgaans gelegen tussen de 2 en 5 jaar.

Hou ook rekening met de kwaliteit van de omvormer! 

Tijdens je zoektocht naar de beste zonnepanelen is het niet alleen van belang om rekening te houden met de zonnepanelen op zich, maar ook met de andere onderdelen van de installatie. Het gaat hierbij dan onder meer om de omvormers waar gebruik van wordt gemaakt. De omvormers die deel uitmaken van de zonnepanelen pakketten hier bij GewoonZon zijn zo kwalitatief dat er een garantie op wordt aangeboden van 10 of zelfs zomaar even 12 jaar! Ook dit maakt duidelijk dat je voor echt goede zonnepanelen bij ons aan het juiste adres bent. 

Meest beoordeelde installateur in Noord-Nederland

Bereikbaar tot 17:00

© 2024 GewoonZon door RocketCare.nl