Chat with us, powered by LiveChat

Kan zonne-energie worden opgeslagen in een accu?

Het opwekken van zonne-energie gebeurt overdag als de zon schijnt. Vaak is dit niet helemaal het goede moment, omdat je zelf overdag niet thuis bent. Wat is de beste oplossing?

Zonnepanelen wekken energie op wanneer de zon schijnt. Maar juist als het donker is, wordt er meer elektriciteit verbruikt. Momenteel kan je gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling verandert per 2025 en zal een terugleververgoeding worden die elk jaar 11% wordt afgebouwd tot aan 2030.

Zonne-energie opslaan in een batterij

Met een batterij bewaar je de overtollig opgewekte zonne-energie. De zonne-energie wordt gebruikt om via de omvormer de batterij op te laden. Deze energie kan op een later moment gebruikt worden. Een groot voordeel is dat je hierdoor minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

Voordelen van het opslaan van zonne-energie

Door zonne-energie op te slaan in een accu en te gebruiken wanneer het nodig is, kan je in de zomer volledig zelfvoorzienend zijn. In de winter zal dit rond de 80% liggen. Na de investering verlaag je de energiekosten aanzienlijk.

Niet alleen de leveringskosten dalen, maar ook de hoge belasting hierop. Er kan bijna 50% belasting wegvallen als je zelf stroom opwekt en opslaat.

Stap met vertrouwen in de toekomst van zonne-energie!

Het mag duidelijk zijn: de toekomst van zonne-energie is niet alleen afhankelijk van de zon, maar ook van technologieën zoals omvormers en batterijen die het mogelijk maken om energie efficiënt op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is. Omvormers spelen een cruciale rol in dit proces, door de opgewekte zonne-energie om te zetten en geschikt te maken voor opslag in batterijen.

Met de juiste omvormers en batterijopslagsystemen kun je de vruchten plukken van jouw zonnepanelen, ongeacht of de zon schijnt of niet. Deze combinatie biedt je de flexibiliteit om zelf opgewekte energie te gebruiken wanneer het jou het beste uitkomt, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en optimaal gebruikmaakt van de salderingsregeling.

Meest beoordeelde installateur in Noord-Nederland

Bereikbaar tot 17:00

© 2024 GewoonZon door RocketCare.nl